Više zelene mobilnosti za Salzburg

 

Tržište e-mobilnosti i pripadajuće infrastrukture brzo se razvija. Tako i u Salzburgu. Stručnjaci očekuju ogroman rast u nadolazećim godinama. Mi, MOON POWER GmbH i Salzburg AG, pioniri smo preokreta u e-mobilnosti u saveznoj državi: svojom saradnjom okrenutom prema budućnosti, omogućujemo više zelene mobilnosti za sve. Krajem 2021. u Austriji je bilo više od 76.000 e-automobila - od čega je više od 33.300 bilo novoregistrovanih. Saradnja između MOON POWER GmbH i Salzburg AG nije namijenjena samo tome da potencijalnim kupcima olakša pronalazak zelene mobilnosti. "Naša kompanija Green Tech, predani smo razvoju i širenju infrastrukture e-mobilnosti visokih performansi. Znanje i iskustvo Salzburg AG je jedinstveno i nadopunjuje opsežno znanje MOON POWER GmbH. Stoga sam veoma zadovoljan što ćemo u budućnosti  biti MOON-ov ekskluzivni partner za e-mobilnost," objašnjava Berny Sagmeister, voditelj odjela za kupce i tržišta u Salzburg AG.

 

"Mobilnost je nedvojbeno na pragu jednog od najvećih preokreta u svojoj historiji. Dakle, električni automobili se ne mogu zaobići. Kao podružnica Porsche Holdinga, želimo širiti e-mobilnost. Zajedno sa Salzburg AG kao našom budućnošću Nudimo našim partnerima sveobuhvatne usluge od zidnih punjača do sistema naplate," kaže Markus Tatzer, direktor kompanije MOON POWER GmbH.


E-Mobilnost povezuje

Kao partner, Salzburg AG također može ponuditi svoju opskrbu od 360 stepeni kupcima MOON-a i markama Porsche Holding Salzburg. Kao pružatelj usluga e-mobilnosti, Salzburg AG također brine o dostupnosti i jednostavnoj naplati aktivnosti e-naplate.

Više o Salzburg AG-u

Salzburg AG sebe vidi kao kompaniju zelene tehnologije i garantuje održivu i klimatski prihvatljivu opskrbu čistom energijom, telekomunikacijama, internetom i kablovskom televizijom. Kompanija je pružatelj kompletnih usluga u područjima e-mobilnosti i fotonapona. U poslovnoj godini 2020. Salzburg AG zabilježio je prodaju od 1,4 milijarde eura s više od 2.400 zaposlenika.


Kratki video o ugovoru o saradnji: https://youtu.be/y2H2A2vf-pg

 

 

 

Zatvori