Naš koncept energije za budućnost Za vaš dom još danas

MOON rješenja za privatne korisnike impresioniraju svojim elegantnim dizajnom, kompaktnošću i jednostavnim rukovanjem.

Power
Wallbox Connect

Snaga punjenja do 2x 22 kW
1
Smart Grid upravljanje
2
Integracija podataka preko OCCP-a
3

Power
AC Charger

Inteligentna stanica za punjenje vozila
1
Do 2 mjesta za punjenje
2
Dinamično upravljanje opterećenjem
3

Power
Wallbox Community

Inteligentna tehnologija punjenja
1
Modusi punjenja "power" i "smart"
2
Snaga punjenja do 22 kW
3

Power
Kućni spremnik

10 godina garancije
1
10.000 ciklusa punjenja
2
„Made in Germany“
3

PLUG & PLAY

Skraćenica glasi Plug & Play: tako se sistemi mogu jednostavno instalirati i brzo povezati s već postojećim fotonaponskim sistemom. Oni funkcišu potpuno automatski i bez održavanja. Na taj ćete način, uz pomoć MOON rješenja, sigurno i brzo puniti vaš električni automobil.

MOON KOMPLETNI SISTEM

S MOON kućnim spremnikom privremeno pohranjujete energiju koju je proizveo vaš fotonaponski sistem, postajete nezavisniji o vašem snabdjevaču električnom energijom i možete premostiti nestanke struje.

Dodatni MOON proizvodi Proizvodnja i pohranjivanje električne energije

MOON fotonaponski sistem

Proizvodnja energije na licu mjesta: fotonaponski sistemi proizvode ekološki prihvatljivu solarnu električnu energiju. Kontaktirajte nas i pružit ćemo vam daljnje informacije.

MOON kućni spremnik

Privremeno pohranite čistu solarnu električnu energiju koju je proizveo fotonaponski sistem i kasnije je koristite za punjenje svog električnog automobila. 

Često postavljana pitanja

Na što moram obratiti pažnju prilikom kupnje wallbox punjača?

Zavisno o postojećoj kućnoj instalaciji i željenom električnom vozilu treba obratiti pažnju na sljedeće parametre: snagu punjenja wallbox punjača, snagu punjenja vozila, tip utikača, kompatibilnost wallbox punionice za vanjsko korištenje, integraciju u smart home rješenja, mogućnosti zaključavanja wallbox punjača i integraciju u obračunske sisteme.

Kako se moj wallbox punjač napaja strujom?

Načelno za napajanje vašeg električnog vozila električnom energijom postoje dvije mogućnosti, korištenje postojećeg ugovora o napajanju električnom energijom ili instalacija fotonaponskog sistema.

S fotonaponskim sistemom proizvodite svoju vlastitu solarnu električnu energiju i svaki dan štedite na troškovima napajanja električnom energijom. Višak solarne električne energije teče ili u kućni spremnik pa se može ponovno koristiti ili direktno u vaše e-vozilo za punjenje baterije.

Koje su prednosti kombinovanja MOON wallbox punjača i MOON kućnog spremnika?

Odabirom MOON wallbox punjača kao i MOON kućnog spremnika odlučujete se za proizvode visoke kvalitete koji se razvijaju i proizvode na savremen način.

Iz povezivanja ovih dvaju proizvoda s fotonaponskim sistemom proizlaze još i dodatne prednosti: proizvodnjom svoje vlastite električne energije na licu mjesta činite se nezavisnijima o snabdjevačima električnom energijom. Višak električne energije, koji ne možete odmah potrošiti u domu, možete pohraniti i preko MOON wallbox punionice u svoje vozilo koje ćete puniti energijom koju ste sami proizveli.

Ima li smisla kombinacija MOON wallbox punjača i MOON kućnog spremnika bez obzira na fotonaponski sistem?

Kombinacija dvaju elemenata i bez povezivanja s fotonaponskim sistemom generalno može imati smisla, na primjer ako u svoj kućni spremnik želite privremeno pohranjivati električnu energiju po noćnoj, nižoj tarifi i potom je koristiti za punjenje svog e-vozila.

Gdje mogu dobiti stručni savjet za usklađivanje fotonaponskog sistema, wallbox punjača i kućnog spremnika?

Marka Moon kroz zastupništvo Porsche BH vaš je kontakt-partner za sva pitanja o e-mobilnosti. Molimo vas pošaljite svoje pitanje na e-mail adresu: moon@porschebh.ba

Imate li dodatnih pitanja?

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja. Za to popunite naš obrazac za kontakt. Možete nam poslati i e-mail na adresu moon(kwfat)porschebh(kwfdot)ba